Intensivvården i våra hjärtan!

Nu har vi gjort en vecka på intensivvården och det är så mkt bättre än vad vi hade vågat hoppas på. Sjuksköterskorna är så trevliga och vill lära oss så mkt dom kan. Vi har fått ta blodprov genom en ateriell infart, anteckna vitalparametrarna och gett mkt omvårdnad bara på fyra dagar. Vi har fått se många olika typer av patienter en del väldigt jobbiga. Till exempel små barn som ligger i respirator, det är bara fel.
Idag på lunchen fick vi en lektion av i hur killarna i Afrika är och jag kan ju säga att det inte kom mkt positivt ur deras munnar! Detta kan ha berott på att dessa tre sjuksköterskor var skilda. Men de beskrev att huvudorsaken till manshatet var att de förstod bättre än att stanna hos en man som behandlar en som skit och inte kan ta en självgående kvinna. Man fick känslan att det inte är lätt att leva jämställt i ett förhållande här. Även fast det är väldigt sorgligt så sa dom det med ett gott skratt och ur våra ögon verkar det inte gå någon nöd på dem. Dem berättade att de vanligaste är att man som vuxen bor hemma hos sina föräldrar fram tills att man gifter sig, då flyttar man ihop med sin man. Då berättade Matilda att hon ska flytta ihop med sin fina pojkvän Joel när vi är tillbaka i Sverige men att dom inte ens hade pratat om giftermål än (vilket är hel normalt i Sverige!) då tappade dom hakan. Haha och ännu värre är att man som tjej här inte dricker öl! Utan man dricker cider, kan vara de sjukaste jag hört, tur att jag inte är född i Sydafrika!

Kvinnorna här skrattar väldigt mkt, pratar väldigt högt och använder hela kroppen när dom blir uppspelta i en diskussion. Det är väldigt härligt att se, men vi förstår ju såklart inte vad dom säger, det är synd.
 
Vi tänker på er där hemma! <3

Kommentarer
wivi-anne säger:

Hej tjejer! Vad spännande att höra allt! Vad mycket ni får vara med om! Både på fritiden och på sjukhuset! Ta vara på tiden men var rädda om er, det de berättar om männen säger mycket om mäns inställning till kvinnor, den är inte ok så var försiktiga och INTE för godtrogna även om man gärna vill tro alla om gott. Jag VET att ni, och era syskon, vet det men Ni är ju det värdefullaste vi
har! Massor av kramar! Tänker på er jämt! Mammi

Svar: Du är ju sötare än socker! Vi är försiktiga hela tiden jag lovar! <3
Matilda & Amanda

2013-08-30 | 22:03:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback