Mpumalanga Collage of Nursing

Nu har vi fått äntligen fått tag på internet, efter mycket bök! Därför har vi varit dåliga på att uppdatera bloggen.

Efter en 4 h lång bussresa landade vi i på en bensinmack någonstans i White river. Här kom Smanga och Simangele och hämtade upp oss. Otroligt trevliga människor som pratade hela tiden. Simangele är också en student på skolan men hjälper även till att välkomna nya studenter, så typ våran fadder! Smagna är vår chaufför eller egentligen skolans men han har kört runt på oss så mkt att det känns som att han är våran privata chafför. Han hämtar oss varje morgon och kör oss till kliniken där vi "jobbar" och hämtar upp oss varje eftermiddag, himla lyxigt att vara i Sydafrika!

 Väl framme på universitetet och vår tillfälliga bostad. Vi hade inte så mkt att göra denna kväll så varför inte klättra lite på möblerna? Det är ju kul..

 

Matilda blev väldigt glad för hon skulle äntligen få duscha!

 

Men!!! Det finns inget rinnande vatten i lägenheten!

  

Haha! Välkommen till "the countryside!"

 

Vi har i alla fall varit här i ett par dagar nu och allt verkar toppen. Vi kommer att vara ute på olika kliniker runt om i Kabokweni. Kabokweni är för övrigt en kåkstad. Tror att vi kommer att se och lära oss otroligt mycket här.

Första dagen fick vi hjälpa till i ett av behandlingsrummen med att ta manuella blodtryck, vilket är väldigt bra att få öva på. Vi fick också ge galet många injektioner. Injektionen var ett slags preventivmedel, så kallad "family planning", 

 

 


Kommentarer
Elin säger:

Hmm Matilda, duschbilden ser lite mysko ut. Är det där verkligen ditt ben? Tycker foten ser lite liten ut? Haha vad vig du blivit ;)

2013-10-04 | 10:01:34
Bloggadress: http://elinaxn.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback