Uppdatering från kliniken!

Vi lever och mår bra, det är bara de att vi har ett otroligt dåligt internet som gör att det inte är så lätt att blogga.

Men tänkte i alla fall berätta lite om hur vi har det här i Mpumalanga och Kabokweni. Det är som sagt en bit ute på landet och i en kåkstad vi bor, alltså finns det inte jättemycket att göra om kvällarna. Det blir mycket film och träning (!).  Vi har fått vattnet tillbaka, tack gode gud! Vi får även mat i en matsal morgon, lunch och middag. De dagar vi är på klinikerna kommer dem med mat till kliniken. Med andra ord har vi det väldigt lyxigt. Maten består av ris varvat med kyckling eller någon köttgryta.

Vi har varit på Kabokweni clinik i två veckor nu. På denna klinik kan man göra allt från att föda barn till att gå till tandläkaren.

Förra veckan var vi mestadels i behandlingsrummet där vi tog en hel del blodtryck och gav ännu mera injektionen. Patienterna kommer till kliniken kl 7 och där sitter de och väntar på sin tur. När man är klar i ena rummet är det bara att sätta sig i kö till nästa rum. Här är det sjuksköterskorna som sätter diagnosen och ger ut läkemedel, har inte sett än enda läkare på kliniken ännu.

Denna vecka har vi vara på Child Health, alltså där alla barn under 5 år kommer för sina rutinkontroller och vaccinationer. Vi har denna vecka givit vaccinationer på barn mellan 6 veckor till 18 månader. Barnen är glada när dom kommer men ledsna när de går, men det är ju för ett gott ändamål. Vi gillar att jobba med barnen och deras föräldrar. Vi ser så otroligt många söta barn varje dag!

 

Till helgen blir det Mocambique med sol och bad! Hoppas ni har det bra där hemma.


Kommentarer
wivi-anne säger:

Det låter som ni får jobba mycket och vara med om mycket! Häftigt! Tror du jag känner igen "barnen är glada när de kommer ch ledsna när de går" suck! Usch ibland kände jag mig verkligen som en barnplågare. Puss

Svar: Men mammmis! Ja vi gör ju bara gott! <3
Matilda & Amanda

2013-10-10 | 20:25:09
Anonym säger:

Hahaha, kåkstad är väl lite att ta i?! :)

Vi var utan vatten i nästan 5 veckor... pust! Hoppas det stannar för er nu, om inte så rekommenderar vi en JOJO dusch utomhus då det svalkar skönt och man slipper bära in en massor vatten. Fråga Simangele, hon vet vad vi menar :) Hälsa alla!!

2013-10-11 | 23:13:26
Bloggadress: http://onceinalifetimeinsouthafrica.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback